Değerli okuyucular, Bir gaflet neticesinde , 09.10.2013 tarihinde Ankara Sitelerdeki Tolgahan Ticaret Yataş Mağazasından köşe takımı aldım. 20 gün içinde Ankara'dan Samsun'a taşınacağımı, dolayısıyla aldığım koltuğun ya Samsun' a gönderilmesini ya da en kısa sürede Ankara adresime teslim edilmesini istedim. Mağaza yetkilileri Samsun'a transferin daha zor olacağını söyleyip Ankara adresime 20 gün içinde teslim edeceklerini söylediler .
Henüz kurumsallaşamamış tüm yurdum şirketlerinde olduğu gibi satana kadar işler tıkırında gitti ancak 30 gün önce aldığım koltuktan tabi ki henüz ses soluk yok. Mağazayı bir çok defa aradığımda, yetkili ertesi gün için bakıp size döneceğim der tabiki arayan olmaz. Başka bir gün farklı bir yetkili listeleri kontrol edip size dönelim der tabi ki dönen olmaz. Ankara merkez olduğu söylenen bir yer ile görüşüp şikayetlerimi ilettim, 15 dakika sonra beni arayıp bu hafta sonu muhakkak ürün teslim edilecek denildi. Tabi ki ne gelen var, ne arayan!
Evdeki tüm yatak, baza ve oturma gurubumuz yıllar önce alınmış ve memnun olduğumuz yataş ürünleri olduğu için direk yataşa gidip ürünü satın aldık. Yıllar içinde yataşın geldiği noktaya baktığımızda bu bize bir ders oldu. Yataş söylediği tarihte ürününü teslim edemediği gibi müşterilerine yanıltıcı bilgi veren, ilgi göstermeyen, boş beklentiler içine sokan bir şirkettir. Bu hafta sonu da ürünü getirmediklerine göre artık üründen vazgeçip paramızın peşine yasal yollardan düşme zamanı gelmiştir sanırım. Saygılar
Henüz bu şikayet ile ilgili firma-müşteri görüşmesi gerçekleşmemiş.