Avea; Haziran sonu Temmuz 2015 başına doğru taşınma işlemlerim sırasında çok konuştuğum için bana aslında hemen ödemem mümkün olmayan 200 tl iletildi ve 24 saat içerisinde ödemezsem hattımın kapacağı söylendi. O sıralar tek iletişim aracım olduğu için hemen ödedim. Fakat 1 hafta sonra bu sefer yine aynı döneme ait çok konuştuğum için ilave 600 tl talep edildi ve yine 1 gün önceden bildirip 24 saat içerisinde ödemezsem hattımın kapanacağı söylendi ki bu sefer bu terbiyesizliğinize boyun eğmedim ve hattımı başka bir sağlayıcıya taşıdım.
Okunma : 1107Öyle 24 saat içerisinde ödemezsen kapatırım hattını (nerede görüldü acaba ay ortasında en az 1 ay önce uyarmadan 50 tl ve üstü rakamların öyle 1 gün içerisinde ödenebileceği) tehditi savurup bunu hiç müşterinizin ihtiyacı var mı yok mu düşünmeden, hem de gerçekleştirmeniz. Bu mudur sizin gücünüz. Böyle güç gösterisi dünyada acaba hangi kuruluşta görünmüştür? Mutlaka yanıtınızı beklerim.
Bu ödemeler için de ayrıntılı döküm talep ettim o dönem ve gelmedi, ayrıca ödeme taksitlendirmesi de talep ettim ki red edildi ve hattım tam bayram üzeri tarafınızdan kesildi. Yani beni hem kendi emrivakinizle, hem terbiyesizliğinizle hem de mafya vari tavırınız ile bir de hattımı keserek en gerekli olan zamanda iletişim imkansızlığı ile yüzyüze bıraktınız. Şimdi ise sürekli arayıp ödeme soruyorsunuz. Acaba bayram üzeri elemanlarınızın bayram ikramiyelerinizi mi çıkarmaya çalışıyorsunuz? Ve yine çözüm ve ödeme kolaylığı tanımadan. Sorum: Siz nasıl bir kuruluşsunuz, bu dağdan inme davranış ve tavırlarınızla nasıl bir hizmet anlayışı içerisindesiniz. Bunun dünya tüketim yasaları çerçevesince bir adı var mı?