Öncelikle Pegasus Plus üyesi olup şimdiye kadarki uçuşlarımdan son derece memnun olmama rağmen, gerekleri yapılmadığı halde bu şikayetimden sonra ailem de dahil olmak üzere bu havayolunu tercih etmeyeceğimizi bildirmek istiyorum. Pegasus ile yukarıda belirtilen uçuş numarasıyla ve 7M0H** rezervasyon numarasıyla, bugün İzmir Havalimanı’ndan İstanbul’a gelmeye çalışan seksen beş yaşındaki babam, uçak doldu gerekçesiyle uçak kapısından geri çevrildi. Elinde bileti olmasına ve check-in işleminin de tam olmasına rağmen, aşırı kapasite nedeniyle uçağa alınamadığı belirtildi.
Okunma : 2982Henüz bu şikayet ile ilgili firma-müşteri görüşmesi gerçekleşmemiş.
Sabiha gokcen havalimanından Almanya duseldurf'a uctum bagajımda 5 kg fazlalık vardı odemeye gittim benden 155 tl alındı kilo fiyatını sordum yetkiliye bana 6 euro denildi 5 kilo toplam fiyatı 30 tl yapıyor dedim oradan yetkili cevap vermedi ve kızarak ayrıldım, bu konuda sikayetciyim ve kac para tutuyor ise geri kalan parayı tarafıma iadesini istiyorum yoksa yasal haklarımı kulanırım bu konuda hassasiyetinizi önemle rica ederim.
10.07.2016 tarihinde 07.35 uçağımızı İstanbul Ankara Esenboğa uçuşumuzu banko elemanı bile bile engelledi, sonra 17.35 uçağına erteledi, bunlar yetmezmiş gibi yanımda 93 yaşındaki annemi araba taşıyan eleman dış hatlara götürüyor. Arabadan bana teslim etmeden arabayı alıp annemi ayakta bırakıp gidiyor, kadının ayakta duracak hali yok, bu arada ben annemi iç hatlar çıkışında bekliyorum eleman dış hatlara çıkarmış tam bir rezaletti. Annem ölebilirdi, kesinlikle yanlış yapan elemanlar hakkında şikayetçiyim. Bu böyle kalmayacak, gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum.
Havaalanına uçuşa 50 dakika kalmasına rağmen kapıların kapanmasını gerekçe göstererek almayıp bir sonraki uçuşun bileti sattılar. Oysa ki uçuş da 20 dakika tehir olmuşken. Uçuş günü 3 Ağustos 2018. Uçuş saati 20.55 İstanbul'dan Sivas'a olan uçak. Pegasus sistemi ve tüm Sabiha Gökçendeki çalışanlarından şikayetçiyim. Bunların herşeyi para olmuş